П`ятниця, 03.05.2024
Шкільна ліга м.Тернополя
Меню сайту
Розділи новин
Рідне місто Тернопіль [43]
Новини міста Тернопіль за остані дні
Що? Де?Коли? [1]
Новини щодо останіх ігор які вібулися.
Це все має відбутися!!!!!!!!! [0]
ігри які мають відбутися
Цей день у історії [26]
Чим відомий цей день історії
Погода у місті [28]
Погода в місті Тернопіль На два днів вперед.
Цікаве!!! [1]
Міні-чат
Головна » Рідне місто Тернопіль
Шановні користувачі, через технічні неполадки форум читається лише через Internet Explorer.
Категорія: Рідне місто Тернопіль | Переглядів: 1460 | Додав: xhar | Дата: 09.08.2008 | Коментарі (3)

Рівень води на Тернопільщині поступово спадає

Зокрема, як повідомили у центрі пропаганди МНС, в Борщівському районі за 28 липня рівень води знизився на 1 метр. У Заліщицькому районі, де рівень води піднімався майже до 10 метрів, — на 66 см.

Найбільше постраждало від стихійного лиха село Устечко Заліщицького району.

У нашому селі зараз страшенна біда, - розповідають у сільській раді села Устечко. - Стіни у будинках позвалювало водою. Три сім'ї ночують просто неба. У деяких будинках вода піднялася вище рівня вікон аж під саму стелю.

Керуючий справами Заліщицької районної ради Володимир Кулачковський розповів, що у Заліщиках найбільше потерпів від стихії дитячий санаторій. Вода повністю затопила підвал і піднялася майже до рівня вікон. Дітей із санаторію евакуювали.

Також, за його словами, постраждав заліщицький Нижній парк – рівень води там доходить до середини дерев.

Станом на 29 липня внаслідок стихії на Тернопільщині залишалися підтопленими 26 населених ... Читати далі »

Категорія: Рідне місто Тернопіль | Переглядів: 980 | Додав: xhar | Дата: 30.07.2008 | Коментарі (0)

Карикатури на козу малювали в арт-клубі “Коза” у п'ятницю, 26 липня. Постійним клієнтам офіціанти до замовленого додавали ватмани, олівці та фарби.

Арт-вечірка тривала до першої ночі. Кращі роботи організатори пообіцяли розвісити на стінах клубу. – Це гарна можливість розважитись та посміятись із себе, з мене чи з друзів, – пояснює арт-директор Сергій Смерчинський. – Дуже корисно побачити себе смішним. Дизайнер Ольга Бібік карикатуру на “Козу” намалювала за півгодини. Дівчина каже, що сюжет придумала напередодні. – Про вечірку розповів мій хлопець Сергій Неписемний, – розповідає Ольга. – Окрім того, ми завжди тут відпочиваємо. Спеціально для вечірки постійні відвідувачі клубу зробили козу з дерева і лози. Тваринку прикрасили бантиками, шапочкою з рогами та штучним листям. – Коза вийшла дуже гламурною, тому ми й назвали її Русланкою, – каже художниця Галина Жук. Де ... Читати далі »

Категорія: Рідне місто Тернопіль | Переглядів: 1104 | Додав: xhar | Дата: 28.07.2008 | Коментарі (2)

“Це надзвичайне враження, коли вночі, у туманному лісі, під тріскіт електрогенератора, на білій тканині, натягненій поміж дерев, з’являється зображення”

Кінотеатр під відкритим небом прямо в лісі організували тернопільські пластуни на своєму таборі, присвяченому кіномистецтву, “Дубль 77”.

Протягом тижня діти жили у лісі, знімали короткі любительські фільми, а вечорами переглядали відео про виживання у дикій природі.

Щоб дивитися фільми, пластуни привезли з собою електрогенератор, ноутбук, відеопроектор та великий шматок білого полотна, який натягнули поміж деревами як екран.

* Це надзвичайне враження, коли вночі, у туманному лісі, під тріскіт електрогенератора, на білій тканині, натягненій поміж дерев, з’являється зображення, — розповідає курінний куреня імені Івана Гавдиди, який організував табір, Любомир Шимків. — Цікаво спостерігати не так за фільмом, як за дітьми, які сидять рядочками на поскладаних на землі колодах і спостерігають за екраном.

Завданням табору, ... Читати далі »

Категорія: Рідне місто Тернопіль | Переглядів: 978 | Додав: xhar | Дата: 28.07.2008 | Коментарі (1)

Зміняться як проїзні на місяць, так і одноразові квитки.



Проїзні квитки нового зразка вже з'явилися в продажу в Тернополі, повідомили в комунальному підприємстві «Тернопільелектротранс»

При друкові таких квитків, зокрема, використовували папір без оптичних відбілювачів, фарбу типу «металік», безколірну фарбу зеленого та червоного ультрафіолетового свічення.

На нових квитках є й додатковий захист — голографічне та об’ємне тиснення, голографічна стрічка, мікродрук та захисна сітка.

У «Тернопільелектротрансі» кажуть, що хочуть за допомогою таких сучасних методів захисту не давати можливості для жодних махінацій. Вартість таких квитків не зросте, кажуть на підприємстві.

Контролери, які працюватимуть на лініях, матимуть спеціальні прилади для перевірки нових квитків. Техніка показуватиме ультрафіолетовий текст на справжніх проїзних, тож підробки легко буде відрізнити.

Крім того, зміняться і квитки разового використання. Вони теж матимуть спеціал ... Читати далі »

Категорія: Рідне місто Тернопіль | Переглядів: 941 | Додав: xhar | Дата: 28.07.2008 | Коментарі (1)

Блискавкою вбило жінку у селі Шершенівка Борщівського району. Трагічна подія трапилася вчора, в четвер, 24 липня.

Постраждала жителька села пані Ганна 1940 року народження.

Жінка саме під час грози пасла корову на полі, - розповідає старший інспектор по роботі з населенням відділення міліції Борщівського району Марія Михайлюк. – Чоловік, який проживав неподалік від того місця, вийшов на вулицю, щоб подивитися на город. Тоді він і побачив тіло жінки, яке лежало на полі.

Чоловік відразу викликав міліцію. Коли правоохоронці та слідча група прибули на місце трагедії, труп жінки був повністю обвуглений і чорний, каже Марія Михайлюк. Вже провели експертизу, за якою визначили, що пані Ганна померла від удару блискавки.

Жінка мала двох дітей – сина і доньку. Син живе на Східній Україні, а донька – в Тернополі. Тому на даний час пані Ганна проживала сама. Жінка була повністю здорова, на хвороби не скаржилася, каже Марія Михайлюк. Вона займалася сільським господарством, трима ... Читати далі »

Категорія: Рідне місто Тернопіль | Переглядів: 954 | Додав: xhar | Дата: 26.07.2008 | Коментарі (1)

Капсулу із землею з місця Зборівської битви вклав керівник тернопільської обладміністрації Юрій Чижмарь до меморіальної стели на Говерлі. Скульптурну композицію, як символ єднання України, відкривав на найвищій точці держави Віктор Ющенко.

Сходження на Говерлу та урочистості відбувалися 18 липня. Напередодні в кожну адміністрацію передали по пустій металевій капсулі, яку потрібно було заповнити землею з визначного місця. Тернопільські чиновники вирішили взяти землю з підніжжя символічної козацької могили на місці Зборівської битви.

– Вирішили обрати місце, що пов’язане зі світлими для України подіями, – каже речник обладміністрації Юрій Заруцький.

У п’ятницю делегація з 17 чоловік повезла капсулу з землею до Говерли. Представники нашої області були одягнуті в футболки з надписом “Тернопільщина”. Однак на горі, куди від підніжжя делегація зайшла за годину, футболки довелося прикрив ... Читати далі »

Категорія: Рідне місто Тернопіль | Переглядів: 1005 | Додав: xhar | Дата: 22.07.2008 | Коментарі (0)

Розпочався грибний сезон, і рятувальники попереджають про можливість отруєння грибами. Поки від отруєння грибами серйозно не постраждав ніхто, проте до чортківської лікарні таки доправили двох дітей, мешканців прилеглих сіл, після споживання шампіньйонів у гостях.

Діти отруїлися цими грибами не через те, що вони були отруйні, а через те, що вони були зіпсуті, — повідомили у чортківській лікарні. — Вони видужали на наступний день, після промивання шлунку і їх випустили.

Якби ж діти отруїлися неїстівними грибами, наслідки були б набагато гірші, кажуть лікарі. Минулоріч до лікарень області, наївшись отруйних грибів, потрапили 22 особи, шестеро з яких діти.

На щастя, всі вони своєчасно звернулись за допомогою до медиків, тож летальних випадків вдалося уникнути, – кажуть у головному управлінні МНС України в Тернопільській області.—Більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих ... Читати далі »

Категорія: Рідне місто Тернопіль | Переглядів: 994 | Додав: xhar | Дата: 22.07.2008 | Коментарі (0)

“Лежачі поліцейські” зняли з “чергування” на вул.Крушельницької і частково – на Лесі Українки.

“Поліцейський” на “Східному” зносилися, бо по ньому часто їздили вантажівки і фури, пояснюють у відділі технагляду. Інший же, що біля “Білого дому” зняли спеціально. — Обмежувачі швидкості, що на Крушельницькій, зняли через ремонт дороги, який там проводили, – каже головний інженер відділу технагляду міськради Ярослав Копча. – Повторно їх встановимо через тиждень-півтора. Натомість “лежачий поліцейський” на Лесі Українки, що лежить обабіч дороги розійшовся по “швах”. — Він зносився, бо тернопільськими вулицями їздить багато вантажівок та фури, – пояснює пан Копча. Спеціальні дюбеля і шурупи, щоб закріпити цей поліцейський, мають привезти через декілька днів, кажуть у відділі технагляду.

Категорія: Рідне місто Тернопіль | Переглядів: 1040 | Додав: xhar | Дата: 22.07.2008 | Коментарі (0)

Нові таблички з назвами вулиць та номерами будинків планують встановити в місті до кінця серпня. Зараз жеки оглядають свої території, дивлячись, де їх бракує.

– Наразі на деяких будинках таблички навіть дублюються – є білі старого зразка і сині – нового, – каже керівник управління ЖКГ міста Олег Соколовський. – Коли ставили нові, то вирішили старих не знімати, щоб не залишати дір у стіні. Однак, можливо, десь табличок взагалі немає, то хочемо це визначити і виправити.

Зараз у Тернополі, згідно з новими держстандартами, стандартними вважаються сині таблички. Їх почали чіпляти на будинки з 2004 року. Проблем із їхньою недостачею на будинках міста практично нема, каже пан Соколовський. Однак є ділянки, де таблички таки позникали.

– Свого часу була проблема на вулиці Вояків дивізії “Галичина”, – пригадує Олег Соколовський. – Противники перейменування вулиці просто зривали з будинків т ... Читати далі »

Категорія: Рідне місто Тернопіль | Переглядів: 960 | Додав: xhar | Дата: 19.07.2008 | Коментарі (0)

1 2 3 4 5 »
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024